Wie thuiswerkt als rijksambtenaar heeft het op dit moment goed. Rijksambtenaren krijgen thuiswerkvergoeding, loonsverhoging en een eenmalige bonus. Hoe is dit precies tot stand gekomen, en kan dit bij jou op het werk ook gebeuren?
Rijksambtenaren thuiswerkvergoeding
Met terugwerkende kracht krijgen ambtenaren een loonsverhoging van 0.7% per 1 juli. Ook staat de rijksambtenaren een thuiswerkvergoeding te wachten van 363 euro netto. Ongeveer 12.000 rijksambtenaren kunnen hiervan genieten. Daarnaast krijgen zij ook nog een eenmalige vergoeding van 225 euro. Maar dat is nog niet alles, want zij krijgen bij een aanvullende geboorteverlof van vijf weken ook de gehele periode het volledige loon doorbetaald. En dan is het nog steeds niet afgelopen, want zij zullen ook betrokken worden bij gesprekken over ‘hybride werken’. Dit wilt zeggen een mix van thuiswerken en op kantoor.
Coronacrisis
De thuiswerkvergoeding voor rijksambtenaren geldt voor iedere ambtenaar, en er is geen extra beloning voor medewerkers die tijdens de coronacrisis extra hard gewerkt hebben. Vakbond CNV is daar wel teleurgesteld over, en hebben daarom iets anders voorgesteld. Zij willen dat rijksambtenaren die tijdens de coronacrisis veel gewerkt hebben alsnog een eenmalige beloning krijgen via een bestaande regeling.
En mijn thuiswerkvergoeding dan?
Dat rijksambtenaren een thuiswerkvergoeding krijgen mag dus duidelijk zijn. Maar hoe zit dat met jou? Krijg jij al een thuiswerkvergoeding? Steeds meer werkgevers zijn bereid om hieraan mee te werken, en het kan dan ook geen kwaad om dit eens te vragen aan jouw baas! Om dit voor elkaar te krijgen hebben wij een aantal tips voor jou.
Tips voor thuiswerkvergoeding
Allereerst is het belangrijk dat je deze behoefte aankaart bij jouw werkgever. Hij of zij kan niet ruiken dat dit in jouw ogen nodig is, want misschien denkt jouw baas er wel heel anders over. Je kunt beginnen met het feit dat jouw werkgever op kosten bespaart omdat er nu thuisgewerkt wordt. De thuiswerkvergoeding voor rijksambtenaren zal ook grotendeels naar het stoken en onderhoud gaan, dus waarom zou jij deze kosten niet hebben?
Daarnaast is het belangrijk om te bedenken waar je precies een thuiswerkvergoeding voor wilt hebben. De stookkosten? Energiekosten? Internetkosten? Eten en drinken? Of misschien heb je wel kantoormeubels nodig omdat jouw houding ongezond is. Schrijf dit allemaal op en probeer dit te onderbouwen. Hierna kun je om de tafel gaan zitten met jouw werkgever om te bespreken wat jouw behoeften zijn en hoe hij deze kan vervullen. Wij hebben een heel mooi stappenplan voor een thuiswerkovereenkomst waar je gebruik van kunt maken. Lees dit goed door voordat je bij jouw werkgever aanklopt!