Online brainstorm tools worden steeds belangrijker. Steeds meer mensen gaan thuiswerken en moeten op afstand communiceren met hun collega’s. een digitale brainstormsessie is dan ook essentieel om alles vlekkeloos te laten draaien. Hoe zet je dat allemaal in werking? Wij geven jou graag een paar tips.
Tips voor digitale brainstorm
Online brainstorm tools zijn essentieel voor thuiswerkers. Deze kun je alleen gebruiken, maar je kunt ze ook in teamverband gebruiken. Natuurlijk is alleen brainstormen veel overzichtelijker dan met een groep, daarom hebben wij wat tips om dit vloeiend te laten verlopen.
Spreek van tevoren af waar je over gaat brainstormen
Het klinkt heel stom, maar zodra er een online brainstormsessie is komen er ineens allerlei ideeën naar boven die helemaal niks met het onderwerp te maken hebben. Hou het overzichtelijk. Spreek van tevoren af waar jullie precies over brainstormen en hou dit overzicht vast. Andere ideeën zijn prima, maar die zijn tijdens een andere brainstormsessie welkom.
Gebruik online brainstorm tools
Jullie kunnen natuurlijk afspreken dat één persoon notities maakt en deze vervolgens doorstuurt, maar vaak is die persoon dan toch nog dingen vergeten of raken de mails kwijt tussen alle spam. Gebruik een online brainstorm tool. Hier kan iedereen naartoe wanneer zij deze nodig hebben en zijn vaak veel overzichtelijker dan een zelfgemaakte moodboard. Ook hebben ze vaak extra functies waar je in eerste instantie niet aan denkt, maar die wel handig zijn
Online brainstorm tools
Er zijn veel keuzes voor online brainstorm tools, maar er kan er natuurlijk maar één de beste zijn. Wij hebben onze favoriete tools op een rijtje gezet voor jou.
- Miro
Dit is toch zeker wel onze favoriet. Er zijn gewoon zoveel mogelijkheden met deze brainstorm tool dat je eigenlijk niks anders meer nodig hebt. Of je nu wilt videobellen, een presentatie wilt geven, brainstormen, bij Miro kan alles. Ook zijn er al verschillende dingen voor je klaargezet zoals verschillende diagrammen, mind maps en meer zodat je gelijk aan de slag kunt. Voor elke afdeling binnen een bedrijf is er een aparte map zodat iedereen vlekkeloos kan samenwerken zonder het overzicht kwijt te raken. Het is niet voor niets dat bedrijven zoals Netflix en Spotify dit programma ook gebruiken.
- Popplet
Als je met mensen van over de hele wereld werkt dan kan Popplet een handige app zijn, deze biedt namelijk Multi Language Support. Zo kun je bijvoorbeeld prima met mensen uit China samenwerken, ieder in zijn eigen taal. Ook is het mogelijk om openbare Popplet boards van andere gebruikers in te zien wanneer je inspiratie nodig hebt. Voor iedere afdeling kun je een nieuwe mindmap maken, dit kan onbeperkt. Bestanden exporteren als PDF en JPEG is ook geen probleem.